Transmetuar më 18-01-2019, 17:25

Të gjithë jemi të kujdesshëm për ushqimet që hamë, dhe kërkojmë që ato të jenë përherë të pastra.

Por ka disa lloje ushqimesh të cilat nuk duhet të lahen asnjëherë.

1.Mishi i pulës, këshillohet të mos e lani kurrë pasi bakteret që gjenden në lëkurën e saj, si salmonela dhe histeria, mund të shpërndahen kudo dhe t’ju shkaktojnë infeksione të rënda që mund t’ju marrin jetën.

2.Mishin e kuq nuk duhet ta lani kurrë pasi njëlloj si pula, mishi i papërpunuar përmban baktere që më pas shpërndahen gjatë larjes së tij. Këshillohet që shkrirja e tij të mos bëhet në mikrovalë, por të lihet të pushojë në një enë çfarëdo.

3.Kërpudhat këshillohet të mos i skuni apo të mos i shpërlani kurrë, ose t’i lini në ujë për një kohë të gjatë, pasi humbasin elasticitetin dhe shpërbëhen lehtësisht, si dhe kthehen në vatra infeksioni. /k.k/noa.al/