Transmetuar më 09-12-2019, 09:18

Një studim i fundit i kryer nga Universiteti i Federico II të Napolit konfirmoi gjithçka të mirë për mollët. Kjo është, një shtesë e fuqishme natyrore e aftë për të ulur kolesterolin e keq. Një zbulim që do të kënaqë me siguri shumë nga ata që vuajnë nga ky problem që shkakton dëme serioze për shëndetin.

Ata që vuajnë nga ky çrregullim në fakt mund të përballen me shumë probleme siç janë sulmet në zemër ose goditje në zemër. Çrregullime që fatkeqësisht prekin edhe të rinjtë nën moshën 45 vjeç. Prandaj, ngrënia e këtij fruti mund të çojë në uljen e kolesterolit dhe të ketë shumë përfitime shëndetësore. Natyrisht, ushqimi gjithmonë duhet të shoqërohet me një dietë të shëndetshme të përgjithshme dhe një aktivitet të mirë fizik.

Thënia "një mollë në ditë e mban mjekun larg", duket se, vërtet, duhet të konfirmohet. Mbretëresha e mollëve, përveç shijes së saj të ëmbël dhe të paimitueshme, gjithashtu ka efekte jashtëzakonisht pozitive në trup.

Për çfarë arsye? Shumë e thjeshtë. Përmban vitamina B, C dhe është i pasur me ujë dhe fibra. Si ushqim për dietën, ne e dimë se mollët janë gjithmonë të mira duke dhënë një ndjenjë të ngopjes.

Ato gjithashtu lehtësojnë hidratimin e trupit, dhe, siç u përmend, zvogëlojnë kolesterolin e keq. Armiku kryesor që mund të shkaktojë probleme të zemrës që çojnë në pasoja të rënda të tilla si goditje dhe sulme në zemër. Pragu që mund të ulet me këtë frut është 30%. Por përveç uljes së kolesterolit të keq, ky frut i rëndësishëm ndihmon në rritjen e përqindjeve të kolesterolit të mirë.

Për këtë arsye tregohet gjithmonë në të gjitha llojet e dietave. Një konsum i përditshëm madje mund të zëvendësojë ilaçet tradicionale që merren nga miliona njerëz. Ky zbulim gjithashtu mund të çojë në zëvendësimin e këtyre ilaçeve me të reja bazuar në mollë. Me më pak kundërindikacione dhe sigurisht më natyrale sesa ato ekzistuese./b.l/noa.al/