Transmetuar më 20-08-2022, 08:41

Specialisti i teknologjisë Matty McTech zbuloi hakimin special që shumica e njerëzve ndoshta nuk e dinin se ekzistonte.

Dhe mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të gjetur saktësisht se kush po shet gjithashtu të dhënat tuaja.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shtoni një simbol + pas emrit tuaj ekzistues të emailit, i ndjekur nga çdo fjalë që ju pëlqen. Më pas, shkruani @gmail.com e zakonshme në fund.

Për shembull, nëse adresa juaj e emailit është: [email protected]; mund të krijoni [email protected], [email protected] dhe pothuajse çdo gjë.

You can add anything you like after your email address

Pavarësisht se çfarë shtoni, gjithçka do të shkojë drejtpërdrejt në kutinë tuaj kryesore hyrëse të Gmail.

Pse është kjo një ide e zgjuar? Epo, nëse dyshoni se të dhënat tuaja personale shiten ose përdoren, kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për t’i kapur ato.

Kështu, herën tjetër që regjistroheni në një sajt ose shërbim, shtoni emrin e tyre pas shenjës +.

Pastaj, nëse papritmas filloni të merrni emaile të padëshiruara, ju e dini se kush është burimi. "Vetëm shtoni emrin e tyre në fund të adresës tuaj të emailit, – sqaroi ai. – Pastaj, nëse merrni ndonjë email të padëshiruar në këtë adresë, do të dini se kjo faqe interneti ka shitur të dhënat tuaja".