Transmetuar më 23-03-2023, 10:37

Bashkia e Genoa në Itali ka vendosur të nxjerrë në ankand pesë Fiat Panda të cilësisë së mirë, të përdorura në të kaluarën për shërbime publike.

Edhe pse makinat janë të vjetruara dhe kanë nevojë për riparime, ato konsiderohen pjesë e historisë italiane dhe konsiderohen të cilësisë së mirë.

Finora sono state prodotti ben  8 milioni di esemplari in tutto il mondo

Ato janë zëvendësuar me mjete moderne dhe ekologjike, ndaj bashkia po përpiqet t’i nxjerrë në ankand për të shmangur kostot e asgjësimit.

Makinat do të shiten në ankand me një çmim fillestar prej vetëm 10 € secila, duke paraqitur një mundësi të përballueshme për të zotëruar një makinë që ngjall kujtime të viteve 1980 dhe 1990.

Le Panda all'asta sono tutte vecchio modello e sono Euro 2, 3 e 4

Deri më sot, 8 milionë njësi të tilla janë prodhuar në mbarë botën. Pandat në ankand janë të gjitha modele të vjetra Euro 2, 3 dhe 4.

Këto makina u regjistruan midis viteve 1998 dhe 2003. Modeli i parë doli në 1980. Bashkia e Genoa ka nxjerrë në ankand edhe dy Fiat Punto dhe Piaggio Porter.

Queste "Pandine" sono state immatricolate tra il 1998 e il 2003 Il primo modello uscì nel 1980 Il Comune di Genova ha messo all'asta anche due Fiat Punto e Piaggio Porter