Transmetuar më 21-02-2024, 10:56

Ish-presidenti Donald Trump ka krahasuar problemet e tij ligjore me persekutimin e figurës së opozitës ruse Alexei Navalny, i cili vdiq në burg javën e kaluar. Në intervistën të martën për Fox News, ish-presidenti amerikan tha se Navalny ishte “një njeri shumë i guximshëm”. Presidenti Joe Biden dhe liderë të tjerë perëndimorë kanë fajësuar liderin rus Vladimir Putin për vdekjen e Navalny-t.

Ndërkohë, Trump kundërshtoi gjobën prej 355 milionë dollarësh që iu shqiptua në një gjyq për mashtrim në Nju Jork, duke thënë se “është një formë e Navalny”. “Është një formë e komunizmit apo fashizmit. Ai ishte një djalë shumë i guximshëm sepse u kthye dhe mund të kishte qëndruar larg, dhe sinqerisht, ndoshta do të kishte qenë shumë më mirë të qëndronte larg dhe të fliste nga jashtë vendit.

Po ndodh edhe në vendin tonë. Po kthehemi në një vend komunist në shumë drejtime. Unë kam tetë ose nëntë prova të gjitha për faktin se jam në politikë.”, tha ai. Trump shkroi në një postim të Truth Social se vdekja e Navalny në një koloni penale të Arktikut javën e kaluar e kishte bërë atë “më të vetëdijshëm për atë që po ndodh” në Shtetet e Bashkuara.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd