Transmetuar më 21-02-2024, 18:08

Është goditur sot nga policia greke një organizatë kriminale që ushtronte aktivitet në furnizim, magazinim dhe trafikim të lëndëve narkotike në Santorini.

Gjatë finalizimit të këtij operacioni, u arrestuan edhe 4 shqiptarë që ushtronin veprimtari kriminale. 4 shqiptarët e arrestuar ishin të moshës 26, 30, 36 dhe 24 vjeç.

Rolet e anëtarëve të organizatës ishin të ndara si më poshtë:

-26-vjeçari ishte drejtuesi i organizatës, përgjegjës për orientimin e plotë të anëtarëve të tjerë për transportin e drogës nga Athina në Santorini, standardizimin dhe ruajtjen e sasive në vende të fshehta në ishull për të; shpërndarja përfundimtare në klubet e natës në ishull ose tek trafikantët e tjerë.

-30-vjeçari ishte nëndrejtues, duke marrë pjesë aktive në drejtimin dhe organizimin e qarkut me fokus menaxhimin e të ardhurave të tij dhe përfitimet e pritshme.

-36-vjeçari mori përgjegjësitë e drejtuesit dhe nëndrejtuesit të organizatës, kur ndodheshin larg në vendin e origjinës.

– 30-vjeçari ishte përgjegjës për transportin e drogës nga Athina në Santorini.

– 24-vjeçari ishte përgjegjës për gjetjen e lëndës narkotike dhe për “rekrutimin” e transportuesve të organizatës.

Pas përdorimit të duhur të informacionit, krijimit të profileve të anëtarëve të përfshirë në organizatë dhe verifikimit të ambienteve me të cilat ata ishin të lidhur, u kryen kontrolle të synuara në një magazinë dhe në tre shtëpi, ku u gjetën dhe sekuestruan:

*336 gram kokainë,

*2.043 gram kanabis i papërpunuar,

*295 tableta ECSTAZY,

*pistoletë,

*60 fishekë,

*thikë,

*shumat prej 24,890 euro, 9,050 pesos uruguaiane, 182 dollarë amerikanë, 100 dollarë australianë dhe 5 paund britanike,

*3 peshore elektronike,

*pajisja elektronike e vakumit të ajrit dhe formulimit të barnave,

*pako të shumta najloni dhe

*7 automjete si mjete për kryerjen e veprave kriminale të unazës (dy furgona për transportin e turistëve, dy ICHE dhe dy motoçikleta).

Siç theksohet nga Policia, disa pjesëtarë punonin në transportin e turistëve me automjete tip furgon dhe po përfitonin nga ky aktivitet për të kërkuar klientë.

Nga marrja në konsideratë e të gjitha të dhënave të hulumtimit, vlerësohet se fitimet e realizuara nga organizata i kalojnë 102,000 euro.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd