Nga xhungla e Paraguait vjen te konsumatori shqiptar Steviolina, ëmbëlsues 100% natyral
Transmetuar më 29-12-2014, 16:03

Ëmbëlsia e Stevioline vjen nga ekstrakte të gjetheve Stevia, “gjethja e sheqerit", të rritura në Paraguai, e cila jep të njëjtën kënaqësi në ëmbëlsi dhe shije si sheqeri.

I gjithë procesi, duke filluar nga kultivimi i bimëve, tharja e gjetheve, deri në nxjerrjen e ekstraktit, vjen me procesin e ujit, pa përdorimin e pesticideve apo trajtimit kimik.

2 gramë ëmbëlsues Steviolina = 4 gramë sheqer dhe përmban 50% më pak kalori.

Steviolina e cila tani gjendet në marketet e të gjithë vedit, është e përshtatshme për përdorim të përditshëm në shtëpi në gatim, në ëmbëlsimin e pijeve të nxehta dhe të ftohta etj. Ajo nuk ndryshon shijen e produktit si edhe efekti i ëmbëlsimit nuk ndryshon prej gatimit apo ngrohjes.

Gjethet Stevia përmbajnë proteina, karbohidrate, hekur, fosfor, kalcium, kalium, natrium, magnez, zink, vitaminë A, B dhe C.

Për një jetesë më të shëndetshme, përfitimet nga përdorimi i ëmbëlsuesit Steviolina janë:

Lufton diabetin dhe presionin e lartë të gjakut

Jo-toksike, e sigurt për diabetikë

Ndihmon në tretjen

Frenon formimin e kaviteteve dhe pllakës në gojë

Nuk ka përbërës artificialë.