Transmetuar më 25-11-2016, 01:53
Përbërësit për krepa:
4 vezë, 3 filxhan çaji qumësht
2 filxhan çaji miell
1 filxhan çaji ujë
Përgatitja e krepave:
Përbërësit e mësipërm përzihen derisa të krijohet një masë homogjene, pastaj krepat piqen në një tigan të sheshtë
Mbushja:
20 feta pariser me trashësi mesatare
20 feta djathë pice
5 vezë
3-4 kokrra qepë të grira hollë
1 filxhan çaji qumësht
Djathë kaçkavall të grirë
Në një tigan hedhim vaj ulliri dhe qepët e grira, rrahim vezët, i shtojmë në tigan dhe pjekim një omëletë.
Në çdo krepë shtrojmë një fetë djathë, një fetë pariser dhe pak nga omëleta.
Palosim krepat, i vendosim në një tepsi, hedhim filxhanin e qumështit, djathin e grirë dhe i fusim në furrë për 20 min. në temperaturën 180°.