Transmetuar më 17-02-2017, 12:47

Për të gjithë ata që janë të mërzitur nga fakti se Plutoni mund të shkatërrohet një ditë, NASA ka thënë se ekziston një planet tjetër. Ose të paktën kështu beson.

Faqja e projekteve hapësinore Zooniverse ka hedhur në treg një sipërfaqe të financuar nga NASA e quajtur Backyard Worlds: Planet 9, ku të gjithë mund të marrin pjesë në planetin akoma të pazbuluar.

Deri më tani, 4201 persona i janë bashkuar misionit i cili do të zgjasë 4 vite, sipas astrofizikanit të NASA-s Marc Kuchner.

Astronomët madje mendojnë se ekziston mundësia që ky planet të jetë hedhur thellë në hapësirë, në sajë të forcave gravitacionale të Jupiterit dhe Saturnit.

Teleskopët në të paktën dy kontinente, intensivisht kërkojnë objektin që është 20 herë më larg se Neptuni.

Dhe nëse planeti i nëntë vërtetë ekziston, vlerësohet se do të mund të ishte i pesti me madhësi në Sistemin Diellor.