Transmetuar më 03-04-2017, 12:46

Besimtarët myslimanë, çdo vit agjerojnë në muajin e madhërishëm të Ramazanit. Në 2017, data e agjerimimit fillon në 27 maj, ndërsa dita e parë e Fiter Bajramit është në 25 qershor.

Sipas fesë islame, çdo besimtar mysliman, është i detyruar të agjërojë për 30 ditë me radhë, në shenjë solidariteti me të varfërit, si dhe të ndajë ushqimin gjatë këtij muaji me nevojtarët. Agjërimi nuk është thjesht të mbeturit pa ngrënë./k.k/noa.al