Transmetuar më 11-04-2017, 22:20

Ekspertët besojnë se brenda 10 vitesh njerëzit do të jetojnë në hënë, ndërsa Agjencia Evropiane e Hapësirës (ESA) ka publikuar disa pamje të cilat tregojnë se si do të dukej jeta mbi të.

Shkencëtarët besojnë se nën krateret e hënës në polin verior të saj, ka ujë të ngrirë.

Temperaturat në hënë mund të shkojnë deri në -200 gradë celsius, por ekspertët besojnë se një fshat hënor mund të ndërtohet duke përdorur minerale dhe materiale të gjetura në sipërfaqen e hënës.

ESA thotë më tej se shenjat e ujit në hënë janë gjetur nëpërmjet një asteroidi.

Dërgimi i njerëzve në hënë do të mundësonte dërgimin e njerëzve edhe në Mars.