Transmetuar më 11-06-2017, 20:48

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në Kosovë, ka nisur publikimin e rezultateve të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në Kosovë. Këto rezultate publikohen online dhe ndryshojnë minutë pas minuti. Kështu, nga numërimi i votave të para, koalicioni PDK-AAK-Nisma ka 28.91 % të votave, pasuar nga Iniciativa Qytetare Lista Serbe me 19.44 %.

Koalicioni LDK-AKR-Alternativa ka 15.99 %, Lëvizja Vetëvendosje 12,23 %, Koalicioni Vakat 10.88 %, Jedinstvena Gornaska Partia 3.91%, Nova Demokratska Stranka 3.56, Pokret za Gora 1.68, Gradjanska Iniciativa Gore 0.68, Partia Fjala 0.67, Progresivna Demokratska Stranka 0.58, Samostalna Liberalna Stranka 0.55 dhe Partia Demokratike e Unitetit 0.18 për qind.

Vijon...