Transmetuar më 18-07-2017, 14:29

Pak ditë më parë, What’sApp erdhi me një përditësim të ri ku mund të shpërndash çdo lloj dokumenti. Por kjo është edhe e rrezikshme në të njëjtën kohë.

Nëse jeni përdorues iPhone mund të përdorni këtë sherbim mesazhesh për të shpërndarë çdo lloj dokumenti, mjafton të jetë deri në 100 MB. Më herët mund të shpërndaje vetëm dokumente PDF.

Kjo do t’ju ekspozojë ndaj rreziqeve të sigurisë, pasi krimi kibernetik mund ta marrë si avantazh këtë përditësim duke përhapur dosje virusi nëpërmjet dokumenteve që shpërndan.

Në një kohë që WhatsApp i jep mundësitë kujtdo, jo vetëm kontakteve të tua, për të të shkruar, të jesh objektiv në këtë mënyrë nuk është e vështirë.

Por nëse merrni një mesazh të dyshimtë nga një dërgues që nuk e njihni, mund ta bllokoni atë, kështu që as nuk do tju shkruajë e as do ju telefonojë më në WhatsApp.

Por nëse e klikoni linkun e virusit, dhe shkarkoni ndonjë dosje të infektuar, ju duhet urgjent një antivirus softëare për telefonin tuaj. /k.k/noa.al/