Transmetuar më 13-09-2017, 22:38

Viza e pozicionuar midis hundës dhe buzës quhet ndryshe filtrumi.

Kjo zonë është formuar në mënyrë që të lidhë tre pikat e ndryshme në fytyrën njerëzore. Zakonisht zhvillohet gjatë muajit të tretë ose të katërt të shtatzënisë.

Është vërtetuar se edhe pjesa më e madhe e pacientëve meshkuj me filtrum është një nga shenjat fizike që vuajnë nga autizmi.

Kjo vizë zakonisht nuk shqetëson askënd, por tek gratë që theksohet gjithnjë e më shumë, shkojnë drejt operacionit, shkruan Shije. Mbushja e buzëve mund ta zgjidhë këtë problem duke prerë një pjesë të vogël midis hundës dhe buzëve nga ku zakonisht mbeten disa gjurmë të vogla që nuk mund të hiqen.

Filtrum luan një rol kyç sepse transmeton lagështirë nga buza në hundë dhe e mban atë me lagështirë.

Kjo ndihmon në funksionimin më të mirë të nuhatjes.