Transmetuar më 22-09-2017, 21:14

Uji është një ndër elementët më të rëndëishëm të jetë njerëzore. ë gjithë e dimë se çdo ditë duhet të konsumojmë sasi të caktuar të ujit, në mënyrë që organizmi të funksionoj siç duhet.

Nëse nuk e përdorim aq sa duhet, mund të shkaktojmë shumë probleme në organizë, të tilla si dobësim i funksioneve vitale e deri te sëmundje më serioze.

Shtrohet pyetja se sa ujë në ditë duhet pirë? Disa thonë se duhet pirë 2 litra ujë në ditë, disa thonë se nuk duhet domosdo të jetë uji, por mund të zëvendësohet edhe me pije të tjera.

Ka njerëz të cilët pijnë lëngje të ndryshme dhe e anashkalojnë ujin, por nuk e dinë se kjo është shumë e dëmshme.

Se sa saktësisht duhet pirë ujë gjatë ditë, varet nga pesha jua. Këtë mund ta shikoni përmes kësaj tabele në foto. /k.k/noa.al/