Transmetuar më 13-10-2017, 13:49

“Një planet gjigand misterioz fshihet me të vërtetë në pikat e jashtme të sistemit tonë Diellor”, ka pranuar më në fund NASA.

Teoricienët e konspiracionit dhe shkencëtarë të ndryshëm kanë pohuar prej kohësh se ka një planet tjetër përtej Neptunit dhe Plutonit, i quajtur Planeti X.

Studiuesi Zecharia Sitchin ka pohuar se kishte deshifruar pllakat e gurit të lashtë të Lindjes së Mesme, duke paralajmëruar për një planet të largët që e quanin Nibiru. Ithtarët thanë se Nibiru ishte duke hyrë në hapësirë ​​dhe se pritet një përplasje kataklizmike me Tokën.

NASA e hodhi poshtë profecinë e egër duke e quajtur qesharake dhe mohoi që Planeti X ose Nibiru ekziston. Deri tani.

Pasi vjet një ekip astronomësh nga Instituti i Teknologjisë i Kalifornisë gjetën dëshmi për një planet katër herë më të madh se Toka, tani NASA ka pranuar për herë të parë dëshminë për planetin e ri.

Agjensia hapësinore ka thënë se “super-Toka” misterioze, e cila është dhjetëfishi i peshës së planetit tonë, mund të jetë kaq e fuqishme sa po tërheq planetët e tjera jashtë orbitës dhe madje edhe anullimin e të gjithë Sistemit Diellor në njërën anë.

Ama NASA thotë se planeti i ri nuk është një kërcënim. Pasi sipas saj ai është jashtëzakonisht larg dhe do të qëndrojë në atë mënyrë, pa mundësi të përplaset ndonjëherë me Tokën, ose të sjellë “ditën e errësirës”.