Transmetuar më 02-11-2017, 19:06

Mori guximin dhe vendosi të flasë për jetën seksuale dhe marrëdhëniet intime para martesës në një shoqëri konservatore si ajo e Egjiptit dhe e pagoi.

Doaa Salah appears on her show's set dressed to seem pregnant, gesturing towards the camera

Doaa Salah, grua shtatzënë, një prezantuese e televizionit Al-Nahar në Egjipt, pyeti shikuesit nëse e kishin menduar ndonjëherë që të kryenin seks paramartesor.

Ajo sugjeroi gjithashtu, që një grua që kërkon të ketë një fëmijë, por jo martesë, mund të martohet formalisht, të lindë fëmijën dhe më pas të marrë divorcin, sigurisht duke paguar bashkëshortin.

Egyptian TV presenter sentenced to 3 years for 'promoting indecency'

Doa foli gjithashtu edhe për metodën e dhurimit të spermës, e përdorur gjerësisht në vendet Perëndimore, por jo në Egjipt.

Duaa Sayed Salah was jailed for three years for inciting infidelity and immorality after appearing on Egyptian television to discuss single mothers while wearing a fake baby bump

Menjëherë pas reagimeve publike, ajo u pezullua menjëherë nga drejtuesit e televizionit, por telashet nuk ndaluan me kaq.

Salah titled her episode 'Buy a Man', in which she told viewers how to become single mothers if they want to

Doa doli para gjykatës me akuzën e “kërcënimit të mënyrës së jetesës së shoqërisë egjiptiane” dhe u dënua me 3 vite burg dhe 430 dollarë gjobë.

She told viewers of the show, also called Salah, that women could become mother out of marriage and said they could make agreements with men for the purpose of getting pregnant

Vendimi ka shkaktuar reagimin e shoqatave të gazetarëve, ndërkohë që vetë prezantuesja thotë se do ta apelojë atë. 

eygptian journalists protesting