Transmetuar më 10-11-2017, 08:38

Një gjykatë në Itali ka ndaluar publikimin e videove dhe fotove të fëmijëve në Facebook. Këto janë rastet në të cilat njëri prej prindërve pranon publikimin.

Nga rrjeti social Facebook gjithashtu do të hiqen fotot e vjetra në rast se njëri prind ndalon publikimin, shkruan albinfo.ch.

Autoritetet italiane paralajmërojnë se, për aq sa duket e pafajshme, vendosja e fotografive të fëmijëve fsheh rreziqe të mëdha, kryesisht për shkak të mundësisë për t’u përdorur në faqet e internetit të pedofilëve.

Vendimi i gjykatës u bë pasi një baba i divorcuar paraqiti një padi kundër nënës për publikimin e fotografive të fëmijës së tyre. /b.l/noa.al/