Transmetuar më 27-12-2017, 23:25

Më 25 nëntor të këtij viti lindi Emma, e cila mund të jetë një fëmijë i zakonshëm, por ajo është e veçantë.

Tina dhe Benjamin Gibson nga Tennessee në SHBA, kurrë nuk mendonin se mund të formonin një familje në mënyrë tradicionale, pasi ata kishin vështirësi për të krijuar lindur fëmijë. Për këtë arsye, ata filluan të eksplorojnë mundësi të ndryshme të tilla si kujdestaria dhe kujdestarët.

Dhe në atë kohë babai i Tinas u këshilloi diçka që do të ndryshonte jetën e çiftit.

Këshilla kishte të bënte me adoptimin embrioneve, domethënë vezëve të fekonduara që ishin ngrirë dhe që më pas transferohen në një mitër tjetër.

Ata vendosën të viheshin në listën e Qendrës Kombëtare të Donacioneve të Embrionit, të adoptonin një embrion dhe vetëm disa muaj më vonë filluan trajtimet për fekondimin.

Kur Tina më në fund mbeti shtatzënë, ajo ishte shumë e lumtur dhe e përjetoi atë si një mrekulli. Por kjo nuk ishte e vetmja gjë e veçantë për këtë shtatëzëni.

Kur Tina ishte duke pritur për Emman të lindte, ajo zbuloi se embrioni që do të bëhej vajza e saj e ardhshme ishte ngrirë kur ajo ishte vetëm 18 muajshe.

Kështu që Emma na mori disa vite të tjera për të ardhur në botë.

"Ne mund të ishim miq të mirë", tha nënë Tina kur bëri zbulimin

Një studiues i Universitetit të Tenessee thotë se Emma është embrioni i ngrirë më i vjetër. Prandaj është një rekord botëror.

“Doja vetëm një fëmijë. Nuk më intereson nëse është një rekord botëror apo jo”  tha Tina Gibson në CNN. (e.c/noa.al)