Transmetuar më 22-12-2018, 15:03

Një imazh i sapo lëshuar nga Agjencia Evropiane e Hapësirës jep një vështrim mahnitës në atë që duket si një krater i mbushur me akull në Mars. Ky zbulim është mjaft i dukshëm edhe me sy të lirë.

Shkencëtarët e ESA-së “European Space Agency” publikuan një pamje të kraterit Korolev, me një gjerësi prej 82 kilometrash (50 milje) të mbushur me akull, që arrin afërsisht dy kilometra thellësi. Çfarë lloj pajisjeje mund ta ketë marrë atë imazh?

Për momentin, mjetet e vetme që eksplorojnë sipërfaqen e Marsit janë të mbushura me shtrirje të kufizuara gjeografike dhe orbitale, duke eksploruar sipërfaqen e Marsit nga lartësia. Megjithatë, ky imazh duket sikur është marrë nga dritarja e avionit që fluturon në atmosferën Marsiane.

Siç ndodh, imazhi aktualisht është një simulim. Imazhet satelitore të sheshta nga Orbiteri Mars Express i ESA-s u hodhën mbi informacionin topografik ekzistues.