Transmetuar më 08-03-2019, 16:56

Për të përgatitur çokollatë të shkrirë dhe pa yndyrë, është e mundur që të përdorni direkt pluhur kakao.

Kjo për shkak se pluhuri kakao është dukshëm më i hollë: ndërsa gjalpë kakao ose në disa raste, yndyrna të tjera vegjetale, përfshirë vaj palme, janë shtuar në çokollatë, shkrirje ose qumësht.

 Receta:                                                  

Përbërësit: 4 lugë kakao e hidhur (për çokollatë të errët) ose kakao ëmbël (për çokollatë me qumësht), 3 lugë sheqerësh të grimcuar (në rast se përdorni kakao të hidhur), rreth 4 lugë ujë

Përgatitja:

Hidh kakaon në një tas dhe gradualisht trazoje atë me ujë deri sa të përzihet. Nëse përdorni kakao të hidhur dhe dëshironi të ëmbëlsoni çokollatën e shkrirë, shtoni 3 lugë sheqer, duke vazhduar përzierjen./b.l/noa.al/