Dobitë shpirtërore dhe fizike të muajit të Ramazanit
Transmetuar më 16-05-2019, 06:27

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Bujar Spahiu, duke folur në xhaminë e re të Paskuqanit u ndal në dobitë shpirtërore dhe fizike të agjërimit.

Duke e ilustruar fjalimin e tij me shembuj të shumtë nga jeta e Profetit Muhamed a.s, Spahiu, veçoi një sërë argumentesh që e bëjnë Ramazanin muajin e ftesës hyjnore, muajin e mëshirës, faljes, solidaritetit dhe shpërblimeve të panumërta të Allahut xh.xh.

“Muaji i agjërimit është muaji ku njeriut i bëhet thirrje që veprimtaritë tona të përditshme të kalojnë në një kritikë të atillë sa ta bëjnë atë të fitojë njohuri më reale të qëllimit dhe jetës së tij, ta përafrojnë atë sa më shumë drejt origjinës së tij shpirtërore, drejt Zotit të Gjithësisë”- tha ai gjatë referimit të tij.

Në fund ai u bëri thirrje dhjetëra besimtarëve të pranishëm për të falur namazin e xhumasë ti shtojnë adhurimet dhe veprat e pëlqyera te Zoti i Gjithësisë veçanërisht gjatë këtij muaji, pasi edhe shpërblimet në këtë muaj llogariten shumëfish më të mëdha sesa gjatë muajve të tjerë të vitit.

Loading...
Loading...