Gjysmë shekulli burg për grupin e kokainës në Itali, në krye të tij një shqiptar
Transmetuar më 16-06-2019, 11:37

Një dënim me një total prej 50 vjet burgim u vendos në fund të procesit pas operacionit "Miqtë e mi", kryer nga Carabinieri i Gallipolit, Itali. Dënimet kanë të bëjnë me dhjetë persona, duke përfshirë dhe një italian nga Turlizzia, Luca Di Battista, raporton noa.al duke cituar mediat italiane.

Ata kishin krijuar një "ndërmarrje kriminale" të angazhuar në tregun e kokainës në zona të ndryshme të Salentos (duke përfshirë Gallipoli, Taviano, Matino, Alezio dhe në vendet fqinje).

Gjyqtari Sergio Tosi, në fund të gjykimit të shkurtuar, ka vendosur: 12 vjet, 10 muaj dhe 20 ditë burg për Saimir Sejidinin, 27 vjeçar i lindur në Shqipëri, banues në Taviano, i quajtur "SEM", i konsideruar udhëheqës i grupit.

6 vjet, 5 muaj dhe 10 ditë për Vincenzo De Matteis, një banor 42 vjeçar i Taviano, tashmë i dënuar për mafie dhe vrasje me një dënim që u bë i parevokueshëm në vitin 1999; 5 vjet, 6 muaj dhe 10 ditë për Pasquale Di Battista, 32 vjeç i lindur në Gjermani dhe banor gjithmonë në marinën Tavianese.

3 vjet për Roxhers Nebiu, 27 vjeçar rezident shqiptar në Melissano; 3 vjet, 5 muaj dhe 10 ditë për Gilberto Perrone, 22 vjeç, lindur në Gallipoli dhe që jeton në Taviano; 4 vjet, 2 muaj, 10 ditë për Enri Shehaj, 25 vjeçar shqiptar banor i Rutigliano; 5 vjet dhe 4 muaj për Luca Di Battista, 26 vjeç, lindur në Terlizzi dhe banues në Mancaversa; 7 vjet për Domenico Scala, 21 vjeç, i lindur në Gallipoli dhe banues në Taviano.

Gjobat më të ulëta janë caktuar për të pandehurit për të cilët nuk është kontestuar krim hipotetik: një vit dhe 1,300 euro gjobë për Klodian Shehaj, 36 vjeç, shqiptar, por që jeton në Taviano, dhe tetë muaj dhe 1,200 euro gjobë Danel Gjoci, 20 vjeç, shqiptar që jeton në Taviano.

Loading...
Loading...