Transmetuar më 16-06-2019, 13:23

Futja e sasive të vogla të çokollatës në trupin tonë lufton diabetin dhe është e mirë për zemrën.

Kjo është ajo që rezultoi nga një hulumtim i kryer nga studiuesit në Broën University, i cili bëri një meta-analizë në mesin e 19 dokumentave kërkimore nga Brown vetë.

Siç paralajmëron profesor Xiaochen Lin, megjithatë, çokollata duhet të shkrihet në mënyrë rigoroze.

"Grupet e përfshira në meta-analizën tonë përbëheshin kryesisht nga konsumatorët e çokollatës së zezë. Si pasojë, rezultatet nuk duhet të përgjithësohen tek llojet e ndryshme të këtij ushqimi, përmbajtja e aditivëve dhe sheqerit mund të jetë dukshëm më e lartë se ajo e çokollatës së zezë.

Tani është koha për të organizuar gjykime të mëdha dhe të gjata afatgjata që mund të përmirësojnë kuptimin tonë se si përfitimet afatshkurtra të futjes së kakaos mund të përkthehen në praktikë klinike ".