Misteri i fshatit indian pa asnjë fëmijë, çfarë po ndodh
Transmetuar më 02-08-2019, 19:58

India, për rreth 70 vjet, domethënë që fitoi pavarësinë nga kolonializmi britanik, ka lëshuar sinjale diskordante midis përparimit dhe prapambetjes.

Një shembull i kësaj të fundit është pa dyshim diskriminimi gjinor në favor të fëmijëve meshkuj, duke refuzuar vajzat.

Ndër kronikat e shumta në këtë kuptim sigurisht që zë aborti selektiv dhe duket se do të jetë ajo që po ndodh për disa muaj tani, pasi që midis prillit dhe qershorit, në një zonë të shtetit malor të Uttarakhand, asnjë fëmijë nuk ka lindur.

Në regjistrimin e popullsisë të vitit 2011 në Indi kishte 943 femra për çdo 1000 meshkuj, një nga boshllëqet më të larta në botë dhe që akoma rritet megjithë një evolucion të pamohueshëm kulturor dhe shoqëror.

Një studim i vitit 2011 nga revista mjekësore britanike "The Lancet" tregoi se në tridhjetë vitet e mëparshme do të kishte pasur deri në 12 milion aborte të fetusave femra.

Në tremujorin e fundit, vetëm 216 fëmijë meshkuj dhe asnjë fëmijë femër nuk do të lindnin.

“Unë mendoj se raportet në media për vajzat janë interpretuar keq. Për më tepër, nuk ka kuptim të mjaftueshëm të kontekstit. Sidoqoftë, ne kemi urdhëruar një hetim”, tha avokati i rrethit Ashish Chahuan.

Siç thuhet nga gazeta britanike "The Independent": “Ne duhet të krijojmë arsyet e vërteta pas shifrave tronditëse në mënyrë që të jemi në gjendje të zbatojmë nisma që zgjidhin këtë problem”./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...