Një gotë birrë ju lutem, kam dhimbje koke
Transmetuar më 06-08-2019, 17:00

Birra si ilaç për dhimbje koke? Po, është kështu. Në fakt, sipas një studimi të kohëve të fundit, pirja e dy birrave do të ishte shumë më e dobishme dhe më pak e dëmshme sesa marrja e qetësuesve dhe paracetamolit kur ju kapin dhimbje koke.

Në rrjedhën e 18 studimeve të studiuesve në Universitetin e Greenëich rezultoi se konsumimi i dy gotave birrë mund të zvogëlojë një siklet fizik.

"Rezultatet sugjerojnë që alkooli është një analgjezik efektiv që siguron ulje të intensitetit të dhimbjes.

Alkooli mund të krahasohet me ilaçe të opiumit, si kodeina dhe efekti është më i fuqishëm se paracetamoli", thotë Dr. Trevor Thompson, i cili drejtoi studimin në Universitetin e Greenëich.

Kujtojmë megjithatë që birra është alkool dhe për këtë arsye duhet të konsumohet në mënyrë të moderuar dhe përgjegjësi./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...