Nga Endira Bushati: Askush nuk flet për thelbin. Gjysma i qan hallin Sandrit, gjysma Vjollcës!
Transmetuar më 08-08-2019, 23:37

Askush nuk flet për thelbin….

Gjysma i qan hallin Sandrit, gjysma Vjollcës…..

AMA nuk vepron dot….sepse po të veprojë, duhet të pranojë SKANDALIN se si janë dhënë licencat kombëtare….

Klani ka një licencë kombëtare të vetën, rrjeti + programesh…..

Pra, sipas kushteve të licencës, duhet të shtrihet në 80% të territorit, dhe të ketë dhe kanale si KLAN Fëmijë, KLAN Rini, KLAN Shkencë etj….

Dhe…duke pasur rrjetin e vet, s’kishte pse të mbështetej në Digitalb për të shkuar tek shikuesi…

Por….rrjeti kushton rreth 10 milionë euro…pse të shpenzojmë???

Por….meqë licencat i donin që DIGITALB të vazhdonte të ekzistonte siç kishte ekzistuar në paligjshmëri për 10 vjet, atëherë çfarë s’u shpik…:

Si fillim, u emërua një ish drejtor i Digitalb në AMA…

Pastaj, Taulant Balla propozoi shfuqizimin e nenit 62 që lejonte familjen Frangaj e Hoxha të kishin licenca krejtësisht të vetat….

Kur, OSBE e BE dolën kundër, atëherë Sandri gjeti zgjidhjen: kapi Gjykatën Kushtetuese dhe neni 62 u shfuqizua si antikushtetues….

Pastaj, që Digitalb të vazhdonte mbretërimin, u krijua shpejt e shpejt kompania ADTN (në pronësi të Digitalb) që dhe kjo të merrte një licencë kombëtare…..

(Kanë dëgjuar teleshikuesit ndonjëherë për platformë televizive ADTN?????)

Pastaj, licencat u dhanë me 4 vota, nga 5 që kërkonte ligji…..

Çështja shkoi në gjykatë administrative dhe me vendime skandaloze u dhanë licencat….

As AMA e as Avokati i Shtetit nuk e ankimuan vendimin…..

Etj, etj, etj…..

Këto janë ÇËSHTJE TË OPOZITËS së një vendi….

Po ku ka OPOZITË ky vend….

Këtu të gjithë qajnë hallet e Sandrit dhe Vjollcës….

Loading...
Loading...