Pesë fakte interesante për Albert Einstein
Transmetuar më 14-08-2019, 07:43

Albert Einstein, një nga shkencëtarët më të famshëm në botë është i njohur për Teorinë e Relativitetit. I njohur edhe për vizionin e tij për botën dhe njerëzimin. Por mbase ka diçka që nuk e dini për të.

1.Ajnshtajni ishte disleksik (d.m.th ai kishte vështirësi të lexonte rrjedhshëm) dhe kishte shumë probleme në shkollë: ai fliste ngadalë.

2.Ai nuk e kaloi menjëherë testin e hyrjes në Universitet dhe u desh ta përsëriste dy herë. Ai nuk i mësoi përmendësh emrat, datat dhe numrat e telefonit.

3.Shkencëtari gjerman udhëtoi shumë dhe gjithashtu jetoi në Itali: në 1894 u transferua me familjen e tij në Pavia dhe këtu ai shkroi artikullin e tij të parë shkencor.

4.Atij iu ofrua Presidenca e Shtetit të Izraelit, por me mirësjellje e refuzoi propozimin.

5.Thomas Stoltz Harvey, mjeku që kreu autopsinë në trupin e tij, vodhi trurin e tij dhe e mbajti atë në një kavanoz për 43 vjet!/b.l/noa.al/

Loading...
Loading...