Njihni me një ndër 7 mrekullitë e botës! Këngëtarja e njohur shqiptare mbetet pa fjalë
Transmetuar më 26-08-2019, 20:44

Këngëtarja e njohur, Elhaida Dani, ka vizituar një nga shtatë mrekullitë e botës.

"Çfarë eksperience", shtoi Elhaida.

Muri Kinez është i vetmi objekt i Tokës që mund të shihet edhe nga Hëna.

Muri i Madh i Kinës është një seri fortifikimesh prej guri dhe prej balte në veri të Kinës, i ndërtuar fillimisht për të mbrojtur kufijtë veriorë të Perandorisë Kineze kundër ndërhyrjeve nga grupe të ndryshme nomade.

Disa mure kanë qenë ndërtuar që nga shekulli i 5 që janë përmendur së bashku si Muri i Madh, i cili është rindërtuar dhe mirëmbajtur nga shekulli i 5 para Krishtit deri në shekullin e 16.

Një nga më të famshmit është muri i ndërtuar në mes te viteve 220-206 p.e.s nga i pari perandor i Kinës , Qin Shi Huang . Pak e se murit mbetet, pjesa më e madhe e murit ekzistuese është ndërtuar gjatë Dinastisë Ming . Muri i Madh shtrihet nga Shanhaiguan në lindje, për te lumi Nur në perëndim, përgjatë një harku që përcakton afërsisht skajin jugor të Inner Mongolia.

Studim më të plotë arkeologjik, duke përdorur teknologjitë e përparuara, ka arritur në përfundimin se të gjithë Muri i Madh, me të gjitha degët e saj, shtrihet për 8,851.8 km (5,500.3 mi). Kjo është e përbërë nga 6,259.6 km (3,889.5 mi) pjesët e murit aktuale, 359,7 km (223,5 mi) e llogore dhe 2,232.5 km (1,387.2 mi) e barrierave mbrojtëse natyrore si malet dhe lumenjtë. a.m/noa.al

Loading...
Loading...