Eurodeputetja portugeze pritet të përzgjidhet raportuese për Shqipërinë në Parlamentin Evropian
Transmetuar më 08-10-2019, 18:42

Eurodeputetja portugeze, Isabel Santos, pritet të përzgjidhet raportuese për Shqipërinë në Parlamentin Evropian.

Faqja ‘European Western Balkans’ raporton se “Santos është nominuar për këtë post dhe vjen si propozim i Aleancës Progresive të Socialistëve dhe Demokratëve (S&D)”.

Nëse zgjidhet, Isabel Santos do të zëvendësojë në këtë post gjermanin Knut Fleckenstein.

Ajo ka hyrë këtë vit në Parlamentin Evropian dhe më parë ka qenë deputete e Portugalisë.

Santos ka qenë një anëtare aktive e delegacionit portugez në Asamblenë Parlamentare të OSBE-së.

Raportuesit e Parlamentit Evropian përgatisin raportet për Komisionin për Politikën e Jashtme për vendet kandidate për anëtarësim në Bashkimin Evropian dhe më pas këto raporte diskutohen në seancat plenare.

Loading...
Loading...