Kujdes nga tumori i fshehtë, si ta njihni atë, simptomat
Transmetuar më 07-11-2019, 08:32

Sarcoma është një nga format më delikate dhe të fshehtë të kancerit. Si ta njohim atë dhe si të ndërhyjmë. Është mirë të informoheni për sarkomën. Është një kancer i indeve lidhës, dhe për këtë arsye prek muskujt, nervat, kockat, nyjet, enët e gjakut.

Mund të lindë kudo në trup, duke minuar thellë në gjymtyrët. Ai shfaqet në çdo moshë, madje edhe në moshën pediatrike. Nëse 1% e kancereve të gjetura në moshën madhore i atribuohen kësaj situate, tek fëmijët kjo përqindje rritet deri në 20%. Si zakonisht, nuk ka nevojë të humbasësh durimin dhe duhet të arsyetosh gjithmonë me arsye.

Kur në të vërtetë keni prova se jeni përpara një gjendjeje si kjo, mënyra më efektive për të eleminuar problemin është heqja e këtij tumori duke përdorur një procedurë të veçantë kirurgjikale. Pastaj shpesh ka kimioterapi dhe / ose radioterapi. Problemi është se sarkomat ndonjëherë nuk diagnostikohen siç duhet.

Vështirësia në njohjen e tyre qëndron në faktin se ato fshihen thellësisht në inde, për më tepër marrin një aspekt pothuajse ‘normal’ kur shihen. Në kuptimin që ato lehtë mund të gabohen si goditje, madje të parëndësishme ose tipike për ata që luajnë sport.

Heqja e tyre mund të jetë e ndërlikuar. Simptomat zakonisht jepen nga prania e ënjtjeve që mbeten për disa javë. Ato nuk janë të dhimbshme, përveç kur ato janë drejtpërdrejt në strukturat nervore.

Nëse ato rriten në zonën e barkut mund të çojnë në mungesë oreksi, humbje peshe dhe lodhje. Natyrisht nëse vëreni simptoma të tilla, shkoni menjëherë te një mjek.

Përndryshe, megjithatë, me praninë e këtyre sinjaleve vetëm të rastit, ka shumë të ngjarë që nuk do të ketë asgjë serioze pas saj. Në fakt është mirë të kujtojmë se nuk duhet të alarmohemi menjëherë, por së pari duhet të studiojmë situatën siç duhet, në një mënyrë të saktë./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...