Karikimi i telefonit gjatë natës i bën keq shëndetit tonë dhe i rrezikshëm
Transmetuar më 07-11-2019, 08:54

Celulari është gjithmonë me ne, dhe për disa është vazhdim i krahut të dikujt, kështu që duhet të jetë gjithmonë plotësisht funksional.

Por kur është më mirë ta ngarkoni? Sepse sipas një studimi, ngarkimi i telefonit gjatë natës është i keq për shëndetin tonë dhe është i rrezikshëm.

Të gjithë ne, ose pothuajse të gjithë, e ngarkojnë telefonin kur nuk është e nevojshme ta përdorim, kështu që natën ndërsa flemë.

Është një praktikë e zakonshme, por duhet të përpiqemi të mos e përdorim më, sepse duke qenë një pajisje elektronike është gjithmonë mirë të kemi vëmendje ndaj saj, dhe nëse flemë kjo nuk është e mundur.

Në disa raste, ngarkimi i telefonit natën gjithashtu ka ndezur zjarre. Nëse ne përdorim celularin tonë si bazë për t’u lidhur me pajisjet e tjera elektronike, situata përkeqësohet.

Kështu që telefoni celular është gjithmonë në veprim, dhe kërkesa për temperaturën aktuale dhe atë të brendshme të përbërësve të ndryshëm rritet, dhe mund të shkaktojë dëme serioze.

Mos harroni gjithmonë se nuk duhet të vendosni kurrë celularin tuaj, pavarësisht nëse është i ngarkuar, por edhe nëse nuk është, afër ose sipër objekteve të nxehta.

Mënyra më e mirë për të ngarkuar një telefon celular është ta vendosni atë në një vend, për të shmangur ndërhyrjen gjatë karikimit që mund të jetë i dëmshëm për trupin tonë.

Ose, një zgjidhje tjetër është ta ngarkoni atë gjatë ditës, madje edhe me një karikues të lëvizshëm, kështu që ne gjithmonë mund ta kemi situatën nën kontroll, dhe jo të pengohemi në aksidente që mund të kthehen në tragjedi./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...