“I pamundur shpëtimi, binjaket siameze fluturojnë në Itali për një ndërhyrje delikate
Transmetuar më 08-11-2019, 10:43

Dy binjake siameze të lindur në Sierra Leone, të cilët përndryshe nuk do të kishin shanse të mbijetojnë, do të fluturojnë për në Itali dhe do të operohen dhe ndahen nga kirurgët nga Spitali i Padovës.

Lajmi u bë i ditur nga Presidenti e Rajonit Veneto, Luca Zaia. Dy të sapolindurit siamezë kanë të përbashkët zgavrën e barkut dhe zorrët dhe në vendin e tyre mjekët nuk i kanë dhënë asnjë shpresë familjes.

Ekipi mjekësor i Spitalit të Padovës, pasi vlerësoi rastin klinik, në vend të kësaj konsideroi se ekziston mundësia e ndarjes së suksesshme dhe prandaj e vuri veten në dispozicion për të operuar vajzat.

Luca Zaia, pasi ka marrë raportin e këtij rasti, ka aktivizuar Programin e Ndihmës Shëndetësore për Arsye Humanitare të Rajonit Veneto.

Ekipi Për Fëmijë do të kujdeset për aspektet operacionale, siç janë format e ndryshme të ndihmës së nevojshme dhe transferimet e të porsalindurve. Vajzat, të cilat tani kanë rreth një muaj, do të sillen në Padova sa më shpejt që të jetë e mundur.

"Këto dy vajza janë një rast shumë i ndërlikuar dhe për këtë arsye emblematikë: pa nivelin shkencor, teknologjik dhe profesional të kirurgëve tanë, ato nuk do të kishin shanse të mbijetonin", tha guvernatori Zaia./b.l/noa.al/