Dita e Shën Valentinit, disa këshilla për të shmangur krizën në çift
Transmetuar më 04-02-2020, 13:06

Festa e Ditës së Shën Valentinit po afron dhe shumë çifte kanë organizuar tashmë fundjavat për të kaluar jashtë apo mbrëmjeve vetëm me një darkë me qirinj. Ata që jetojnë si çift e dinë mirë se si kjo ditë ka një peshë të caktuar shoqërore. Dita e Shën Valentinit, në fakt, shpesh shihet në formën e dyfishtë të ditës në të cilën të kuptojmë se sa shumë e duam njëri-tjetrin dhe ditën nga e cila të shpëtojmë pikërisht sepse vërtet e duam njeri-tjetrin.

Padyshim që këndvështrime të ndryshme të cilat, nëse nuk ndahen në mënyrën e duhur, mund të çojnë në një ndarje të rëndësishme brenda çiftit. Për fat të mirë, ndonjëherë duhet shumë pak për të shmangur një krizë. Dhe në këtë drejtim, sot do të përpiqemi të zbulojmë se cilat janë lëvizjet që mund të vendosen për të kapërcyer këtë ditë të pasigurt.

1.Ndani mendimet tuaja për të. Një nga hapat themelorë për të shmangur futjen në krizë përpara Ditës së Shën Valentinit është të ndani ato që mendoni. Shumë çifte kufizohen në shprehjen e mendimeve të tyre. Kështu që ne përfundojmë të dimë se çfarë mendon tjetri, por pa i kuptuar arsyet. Kjo do të thotë që empatia nuk është krijuar dhe se ne përfundojmë të jetojmë zgjedhjen për të mos bërë asgjë ose, përkundrazi, për të festuar pa dëshirë, si detyrim. E gjithë kjo lehtë mund të çojë në një sëmundje themelore që nëse nuk shprehet mund të çojë në një çarje brenda çiftit. Kjo, nga ana tjetër, mund të krijojë tension të panevojshëm. Shumë më mirë të shprehen me qetësi dhe në kohën e duhur ndonjë mendim të ndryshëm, duke u përpjekur t’i motivoni ata në mënyrë që t’i bëjë ata të kuptueshëm për tjetrin. Vetëm në këtë mënyrë mund të vendoset një plan veprimi i cili duhet të jetë diçka i aftë për të rënë dakord përmes një kompromisi të drejtë.

2.Mundohuni të kuptoni këndvështrimin e tjetrit. Pasi të keni konstatuar pse partneri juaj e urren festën ose, përkundrazi, ju e doni atë deri në atë pikë sa dëshironi ta festoni me çdo kusht, është mirë të përpiqeni ta kuptoni atë duke lënë mënjanë gjykimet e panevojshme.

Gjithmonë është mirë të kuptohet se çdo mendim ose besim lind nga një seri përvojash të jetuara. Dhe, ndonjëherë pas një dëshire ose ajo që mund të duket si një imponim banal, ka ndjenja të rëndësishme. Edhe një herë, pra, çelësi për t’i bërë gjërat të evoluojnë në një mënyrë pozitive është komunikimi. Kësaj duhet t’i shtohet doza e duhur e empatisë dhe dëshira për ta bërë personin tjetër të lumtur. Uroj që kjo të jetë baza e atyre që janë në dashuri.

3.Mos e krahasoni veten me çifte të tjera. Shpesh, problemi i vërtetë i Ditës së Shën Valentinit nuk lind nga vetë çifti por nga të tjerët dhe mënyra e tyre e jetesës këtë ditë. Ne e gjejmë veten duke parë ato që bëjnë të tjerët dhe gjërat që deri në një moment më parë nuk kishin rëndësi, papritmas i supozojmë ato vetëm sepse ato janë bërë nga të tjerët. E vërteta është se secili person është i ndryshëm nga të tjerët. Dhe ky ndryshim është edhe më i madh nëse konsiderojmë se çiftet janë të përbërë nga dy individë shpesh shumë të ndryshëm nga njëri-tjetri. Për tu siguruar që gjithçka shkon në rrugën e duhur, duhet të përqendroheni në veten dhe partnerin tuaj. Dhe duke bërë kështu është e rëndësishme të zgjidhni atë që është më e mira për çiftin.

4.Shmangni konkurrencën me çifte të tjera. Në të njëjtën kohë, është e rëndësishme që kurrë të mos garoni me çifte të tjera. Shpesh ne shkëmbejmë mendime me të tjerët dhe ndjehemi në faj nëse nuk kemi plane në të njëjtën lartësi. E vërteta është se askush nuk mund ta kuptojë plotësisht atë që po ndodh brenda një çifti tjetër. Dhe nuk do të jetë mënyra për të festuar një ditë të vetme që përcakton nëse dhe sa të lumtur janë bashkë. Pra, edhe nëse prodhohet nga miqtë, është vërtet e kotë të konkurrosh në mënyra për të festuar. Ka çifte që mund të zgjedhin të shkojnë në një udhëtim sepse ata kanë mundësi ose sepse duhet të zgjedhin historinë e tyre dhe të tjerë që janë më shumë se të lumtur me një shëtitje të thjeshtë. Ka nga ata që jetojnë larg dhe që mund të festojnë në mënyra jokonvencionale dhe ata që preferojnë të mos festojnë fare sepse të dy palët bien dakord në këtë mënyrë. Në fund të fundit, ajo që bën ndryshimin nuk është aq shumë sa ju vendosni të bëni, por fryma me të cilën e bëni dhe harmonia që ekziston brenda çiftit. Cila është arsyeja pse, kush është i kënaqur me gjysmën e tij më të mirë nuk ka nevojë të garojë.

5.Mos e përdorni këtë ditë për të reflektuar në marrëdhënie. Shpesh ju bëni gabimin të përjetoni periudhën menjëherë para ditës së Shën Valentinit shumë rëndë. Ne fillojmë të mendojmë për veten, për dashurinë dhe marrëdhëniet dhe të gjitha me rrezikun të ngarkohemi nga tensioni. Nëse nga një këndvështrim i caktuar, të reflektoni për veten tuaj është një gjë e rëndësishme, nga ana tjetër është gjithashtu të jetoni marrëdhënien duke I marrë gjërat ashtu siç mund të vijnë. Mbi të gjitha është një ditë e vetme e cila, si e tillë, nuk mund të bëjë ndryshime. Shumë më mirë ta marrësh atë si një ditë për të bërë diçka ndryshe dhe për t’u çlodhur si çift.

Duke ndjekur këto pesë këshilla, të presësh për ditën më romantike të vitit sigurisht që do të jetë më pak stresuese. Dhe, ndoshta do t’ju japë mundësinë edhe të njiheni më mirë me njëri-tjetrin dhe ta kuptoni njëri-tjetrin deri në atë pikë sa të arrini Ditën e Shën Valentinit me një harmoni më unike./b.l/noa.al/