Thyeni tabutë/ Cilat janë fjalët që eksitojnë çiftet nën çarçafë
Transmetuar më 20-02-2020, 12:50

Një studim i fundit nga një studiues australian me emrin Peter Jonason, i cili punon në Universitetin e Sidneit, ka analizuar natyrën e fjalëve të shkëmbyera gjatë marrëdhënieve seksuale për të ngacmuar partnerin. Studimi në fjalë titullohet "Një ekzaminim i natyrës së bisedës erotike" dhe u botua së fundmi në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë në arkivat e dosjeve që kishin të bënin me sjelljen seksuale.

Studiuesi përmblodhi shkëmbimet verbale gjatë marrëdhënieve seksuale dhe për ta bërë këtë ai analizoi 569 biseda erotike anonime. Në përfundim të studimit ai identifikoi tetë tema kryesore seksuale të përsëritura.

Ato njihen si "biseda të ndyra" dhe janë ato fjalë që partnerët i pëshpërisin njëri-tjetrin në shtrat për ta bërë situatën më të nxehtë dhe stimuluese. Këto fjalë mund të jenë të këqija dhe jo konvencionale deri në atë pikë sa të mos lejohen në kontekste të tjera jashtë dhomës së gjumit në çift.

Por ka edhe më shumë. Duket se komunikimi erotik rrit ngjalljen tonë seksuale sepse në fjalimet e ndyra fshihet dëshira jonë për të nxjerrë anën tonë të egër.

Sipas seksologut Daryl Cioffi, i specializuar për çiftet, marrëdhënie dhe neuropsikiologji d, bisedat e pista janë një përvojë për mendjen dhe trupin: "Njerëzit me të vërtetë pëlqejnë të flasin pisët, sepse aktivizon të gjitha rajonet e truri dhe në të njëjtën kohë edhe trupi është i stimuluar ".

Duke marrë parasysh fuqinë e madhe që qëndron pas bisedave të ndyra, ky studiues australian mendoi të thellojë temën përmes një studimi, në të cilat ai analizon ligjërimin erotik midis pjesëmarrësve.

Studimi 1 përfshiu 569 pjesëmarrës që raportuan 569 nga fjalimet e tyre erotike në një studim anonim në internet. Përgjigjet janë klasifikuar në 8 tema kryesore. Doli se shumica e njerëzve, pavarësisht nga karakteristikat personale, raportuan duke përdorur fjalime erotike gjatë marrëdhënies seksuale.

Këtu janë 8 temat kryesore të ligjërimit erotik që dolën nga studimi dhe një fjali shembull:

1/8 – Liria: "Bëni atë që dëshironi" – "Unë jam gjithçka juaji"

2/8 – Pasqyrimi i thirrjes: "Oh po" – "Po" – "Oh Zoti im" – "Përsëri"

3/8 – Fantazitë: "Imagjinoni nëse njerëzit na shikojnë" – "mendoni nëse nëna juaj hyn tani"

4/8 – Dominimi: «A jeni skllavi im seksi? "-" Unë ju bëj atë që dua "

5/8 – Lidhje intime: "ti je gruaja e jetës sime" – "Të dua" – "Dashuria ime"

6/8 – Këshilla për manovrim: "Shkoni më shpejt" – "Shkoni më shpejt" – "Vazhdoni, mos ndaloni".

7/8 – Përforcim pozitiv: "Më pëlqen era juaj" – "Ju jeni fantastike" – "Të bësh dashuri me ty është bukur"

8/8 – Posedimi: “Ti je imi! "

Ka mënyra të pafundme për të forcuar lidhjen midis partnerëve jashtë dhe brenda shtratit. Në këtë rast të fundit, mos kini frikë të oazoni dhe t’i jepni fund çdo tabuje, mund të zbuloni fantazira të zakonshme që do të shumëfishojnë kënaqësinë tuaj për të qenë së bashku./b.l/noa.al/

Loading...