Nuk keni marrëdhënie intime me partnerin? Kujdes, ja sëmundjet nga mund të rrezikohni
Transmetuar më 26-02-2020, 16:24

Problemet intime mund të jenë armiq të shëndetit. Siç është e vërtetë që një erotizëm i gjallë është një garanci për mirëqenien për të gjithë organizmin, në të njëjtën mënyrë, nëse imagjinata erotike del nga jeta jonë, ose ne pretendojmë të vendosim kohët dhe mënyrat e saj, ne përfundojmë duke bllokuar rrjedhën e lirë të energjisë.

Ne sëmuremi më shumë nëse trupi ynë nuk lëshon erotizëm, ai nuk e bën dashurinë në mënyrat e duhura, natyrisht dhe pa kufizime nga të dyja palët. Por cilat janë konkretisht Sëmundjet që mund të shfaqen te njerëzit e seksit të kundërt nëse shkëndija e erosit shkon jashtë? Le ta zbulojmë së bashku

1.Obeziteti

Në këtë rast, ushqimi humbet vlerën, kompenson mungesën e erotizmit dhe zëvendëson kënaqësinë. Voraciteti është tipar karakteristik i botës së mbipeshës dhe, pra, edhe i erotizmit të tij, i cili shpesh është i pakufizuar, në kërkimin e vazhdueshëm për një kënaqësi që është e vështirë të arrihet. Vetëm duke u përpjekur të rimerrni erotizmin si një mënyrë për tu kënaqur që obezët të përmirësojnë simptomat e tyre.

2.Fillimi i celulitit

Kjo prek zonat që lidhen me seksualitetin femëror. Lëkura e lëvozhgës së portokallit që e karakterizon është e mbushur me vrima dhe bota erotike e celulitit varet nga një seksualitet i plagosur. Pra, në këtë rast, celuliti është shenja e dukshme e dorëzimit.

3.Dhimbje koke të shpeshta

Në këtë rast, atmosfera intime e të prekurve nga dhimbja e kokës mbizotëron te koka. Frika nga pjesët e nxehta dhe pasionante çon në një kontroll të fuqishëm të mendimit. Intimiteti shpesh bazohet në lojën e joshjes, një lojë me kokë, të ftohtë dhe të kthjellët, e cila qeveriset gjithmonë, pa u mërzitur kurrë. Frika më e madhe nga cefalalgjikët, në të vërtetë, është pikërisht ajo e "humbjes së mendjes": edhe në intimitet ata nuk mund të braktisin veten e tyre, ata kanë vështirësi të arrijnë kulmin e kënaqësisë. Prandaj, një përmirësim mund të vijë nga një intimitet më i lirë.

4.Sëmundjet e zemrës dhe problemet e zemrës

Kardiopati ka një erotizëm që favorizon seksin dhe lë pak vend për emocione. Në realitet, ai ka frikë nga bota e afektivitetit. Ambicioze dhe konkurruese, e kristalizuar në stilin e jetës së saj që ka punë në qendër të saj dhe afirmimi personal nuk zbulon botën e saj të brendshme.

Është një burim krenarie që ai të jetë në gjendje të mbajë gjithçka nën kontroll, përfshirë ndjenjat. Në fakt, ai pothuajse asnjëherë nuk dashurohet. Por nëse nuk lejoni që emocionet të rrjedhin lirshëm, zemra juaj, e mohuar, do të sëmuret, duke ndryshuar rrahjet e zemrës suaj: këtu shfaqen sëmundjet që mund të çojnë nga sulme në zemër te aritmitë. Kardiopati duhet të rimarrë të gjithë gjallërinë e tij emocionale, të bjerë çmendurisht në dashuri.

5.Hipertensioni

Lufta midis emocionit dhe kontrollit, e cila karakterizon hipertensionin, gjithashtu mbizotëron erotizmi i tij, i shënuar nga një punë e vazhdueshme e përmbajtjes së instinktit. Dhe pasi ata që vuajnë nga hipertensioni kanë tendencë të kenë një temperament impulsiv, të thjeshtë, jo gjithmonë arrijnë të zotërojnë situatat. Nëse ai humbet kontrollin, ai menjëherë përpiqet ta rikuperojë atë. Kështu që marrëdhëniet e tij intime shpesh mbizotërohen nga nxitimi dhe kanalizohen në zona siguruese dhe, nëse e lejon veten të shkojë, ajo menjëherë vrapon për të rikthyer kontrollin: në fund të një marrëdhënie intime ajo menjëherë shkon të lajë. Prandaj do të ishte e dobishme për hipertensionin të lëshojë frenat, të rihapë rrjedhën e ndërprerë dhe të bllokuar të disqeve./b.l/noa.al/