Koronavirusi/ Një grua e infektuar lind në spital, fëmija rezulton jo pozitiv
Transmetuar më 26-02-2020, 21:33

Një grua shtatzënë e cila doli pozitive me koronavirus, e shtruar në një spital të Piacenza, lindi një fëmijë që rezultoi negativ me virusin.

Rasti u raportua nga Këshilltari për Politikat Shëndetësore të Rajonit Emilia-Romagna, Sergio Venturi. "Gruaja nga Lombardia – thotë Venturi – dhe foshnja do të jenë në vëzhgim në spitalin e Piacenza".

"Ne e prisnim atë: në të gjitha departamentet e obstetrikës italiane ne jemi të pajisur për të përballuar lindjen e një foshnje, nëna e së cilës rezultoi pozitive në Covid-19".

Për ta shpjeguar rastin ka folur Fabio Mosca, president i Shoqatës Italiane të Neonatologjisë (Mëkati), i cili ilustron të gjitha masat që duhet të merren për të mbrojtur foshnjën, duke shpjeguar se në çdo rast "transmetimi vertikal i koronavirusit nuk duket të ndodhë, me pak fjalë, fëmija nuk sëmuret në bark ”.

"Stafi – thotë Moska – është i mbrojtur me të gjitha masat ad hoc: maska ​​për filtra, veshje të papërshkueshme nga uji, doreza, larëse duarsh. Kujdesi është i nevojshëm, por ne nuk duhet të bëjmë shumë dramatike: vëmendje është e nevojshme".

Pozitiviteti i nënës ndaj koronavirusit të ri nuk është e thënë se i tillë do të jetë edhe i porsalinduri.

Pas kësaj, megjithatë, rreziku i infeksionit ekziston gjithashtu pas lindjes. "Përvoja në Kinë na tregon se foshnjat e porsalindura duket se janë shumë mirë të ruajtura, por nëna duhet të vendosë masa parandaluese". Nga larja e duarve deri tek maska, pa puthje dhe vëmendja tek kontaktet e afërta. Pra: "Jo në psikozë, por duhet të jetë e kujdeshme ndaj masave paraprake serioze dhe të kujdesshme".

Më në fund, për ushqyerjen me gji – ai shpjegon "është e nevojshme të vlerësohet rast pas rasti: nëse nëna është me shëndet të mirë, fëmija gjithashtu mund të ushqehet me gji, përndryshe është më mirë të shmanget", përfundon Moska. /NOA.al

Loading...