Shkenca ngre alarmin: Koronavirusi mund të përhapet nga ekranet e telefonave
Transmetuar më 04-03-2020, 08:46

Koronavirusi mund të mbijetojë në sipërfaqe të vështira, siç janë ekranet e telefonit, deri në një javë dhe ofron rrugë të mundshme infeksioni, paralajmërojnë shkencëtarët.

Virusi përhapet përmes ciklave të pështymës, të lëshuara nga kolla apo teshtima dhe mbetja mund të jetë e fuqishme për 7 ditë në sipërfaqe të tilla si doreza dhe aparate.

Ekspertët paralajmërojnë se telefonat mund të jenë duke vepruar në përhapjen e virusit vdekjeprurës, duke këshilluar që ata të fshihen të paktën dy herë në ditë me një dezinfektues.

Loading...