I infektuar me Coronavirus, largohet nga spitali dhe udhëton me tren
Transmetuar më 04-03-2020, 13:47

Në mbrëmjen e djeshme, 3 mars 2020, karabinierët e Stacionit Crema, në përfundim të hetimeve, i referuan Prokurorisë Publike në Gjykatën e Kremones në gjendje të lirë për mosrespektimin e dispozitave të Autoritetit: një 75-vjeçar, me origjinë nga Kalabria.

Burri ishte transportuar, në orët e para të pasdites, nga personeli shëndetësor në dhomën e urgjencës së Spitalit Maggiore të Cremas. Në përfundim të testeve diagnostikuese, ai vuante nga bronkopneumonia dhe, duke iu nënshtruar testeve, ai ishte prekur edhe nga ‘Coronavirus’ Covid-19.

Ndërsa po priste, për tu marrë masat urgjente në lidhje me kontrollimin dhe menaxhimin e urgjencës epidemiologjike nga codiv-19", ai u largua fshehurazi nga institucioni i kujdesit shëndetësor.

Stafi i dhomës së urgjencës kontaktoi Carabinierët duke i informuar ata për ngjarjen. Qendra e Operacioneve së bashku me Komandantin e Stacionit të Cremës gjetën numrin e telefonit të këtij burri, e kontaktuan dhe e bindën që t’u raportonte vendin.

Pasi u largua nga spitali, subjekti arriti në stacionin hekurudhor duke u ngjitur në një tren duke dalë nga Crema në drejtim të Cremones. Ushtria paralajmëroi Carabinierët, të cilët  duke ndjekur udhëzimet dhe gjthë kohës në kontakt telefonik me burrin, e gjurmuan atë brenda stacionit hekurudhor të Cremonës, dhe më pas ia dorëzuan personelit shëndetësor./b.l/noa.al/

Loading...