10 aktivitete të thjeshta që mund të bësh në shtëpi gjatë karantinës
Transmetuar më 17-03-2020, 11:19

Ndonëse qëndrimi në shtëpi është një mënyrë e mirë për të mbrojtur veten dhe të tjerët nga kronavirusi, është edhe një masë e rëndësishme për të ndihmuar në "rrafshimin e kurbës" së rasteve të përditshme që vazhdojnë t’i bëjnë presion sistemin tonë shëndetësor. Qëndrimi në shtëpi, në fakt, mund të çojë në një të keqe më të vogël: mërzitje.

Po çfarë mund të bësh gjatë qëndrimit në shtëpi? Ka plot sugjerime nga Ne kemi përpiluar 100 sugjerime për të ndihmuar që koha juaj të kpsikologët edhe për këtë, madje edhe shumë interesante dhe produktive. Sa të jetë e mundur, 10 prej tyre i gjeni më poshtë. Provoni bllokun e parë sot. Bashkë me fëmijët, pse jo?

1.Plotësoni një puzzle: Sa më shumë copa, aq më mirë! Ndiheni më të zhdërvjellët? Merrni në një Kub të Rubikut. Një person me më shumë se një fjalë për të thënë? Fjalëkryq!

2.Filloni një ditar ose blog. Sigurisht, mund të bëhet fjalë për koronavirusin, por mund të jetë gjithashtu për një interes specifik nga make up te kuzhina.

3.Shkruani poezi. Ndoshta ju mund të krijoni disa vargje për Ditën e Nënës, ose diçka pa një strukturë specifike. Thjesht provojeni!

4.Shikoni të gjithë filmat me të vërtetë të gjatë që keni shmangur deri më tani.

5.Meditoni. Provoni të qëndroni të shtrirë me sy të mbyllur, pëllëmbët lart dhe ndërsa përqendroheni në frymën tuaj. Ose kaloni 20 minuta duke u ulur në këmbë dhe përsërisni një fjalë qetësuese për veten tuaj në kokën tuaj. (Kjo e fundit është më shumë si meditim transcendental.)

6.Përgatisni pjatën më të bukur të antipasta, por mund të përdorni vetëm ushqime që keni tashmë në frigoriferin dhe dollapin tuaj.

7.Mësoni kaligrafi. Youtube mund t’ju ndihmojë.

8.Provoni të gjitha rrobat dhe përcakto nëse disa prej tyre ia vlejnë të qëndrojnë më në gardërobë. Mund të ketë edhe nga ato që mund të krijojnë një party me drita.

9.Bëni një takim-lojë me “shokët e dhomës”, jini më të vëmendshëm ndaj njëri-tjetrit.

10.Përgatitni dhe piqni biskota.

Loading...