Mos braktisni kafshët, Borrelli: Ata nuk e përhapin koronavirusin
Transmetuar më 19-03-2020, 21:54

"Ata na raportojnë për braktisjen e kafshëve shtëpiake, të qenve në veçanti. Sjellja veçanërisht është për keqardhje, sepse nuk ka mundësi të përhapet infeksioni i Covid-19 përmes kafshëve tona".

Këto janë fjalët e kreut të Mbrojtjes Civile Angelo Borrelli gjatë konferencës së zakonshme për shtyp për të marrë numrin e infeksioneve nga Coronavirus në Itali. Atëherë apeli: "Ata nuk duhet të braktisen!".

Çështja e braktisjes së kafshëve është në këto ditë urgjente në qendër të një fushate ndërgjegjësimi të krijuar nga Kryqi i Kuq Italian, Komiteti i Zonës Metropolitane e kryeqytetit dhe krahinës së Romës dhe nga Urdhri i Mjekëve Veterinarë të Romës dhe krahinës.

"Qentë dhe macet nuk infektojnë njerëzit me Covid-19, kështu që mos i braktisni ata! Alarmet e përhapura në rrjetet sociale me lajme të pasakta dhe lajme të rreme kanë krijuar një situatë paniku, së fundmi duke regjistruar një rritje të pajustifikuar të braktisjeve".

Për këtë arsye Kryqi i Kuq ka vendosur të ndërhyjë përmes seksionit të tij për të qetësuar popullsinë. "Mbajtja e qetësisë dhe gjithmonë miratimi i masave të sugjeruara nga qeveria për sa i përket rregullave të higjienës është e vetmja gjë e duhur për të bërë edhe pasi të keni kontakte me kafshët"./b.l/noa.al/

Loading...