Fotoja e viteve ’70: Në njërën dorë lopatën dhe në tjetrën pushkën!
Transmetuar më 24-06-2020, 21:17

Në njërën dorë kazmën dhe në tjetrën pushkën!

Kjo ishte motoja e viteve të komunizmit, që kishte për qllim të motivonte të rinjtë në ndërtimin dhe mbrojtjen e Atdheut.

Të rinjtë punonin kryesisht vullnetarë. Edhe studentët gjatë verës ndihmonin në ndërtimin e veprave të ndryshme si hekurudhat, rrugët, qytetet, uzinat deri te hidrocentralet.

Fytyrat e tyre, disa të qeshura dosa jo, flasin më qartë për mënyrën e jetës së atyre viteve.

Kjo foto e rrallë është realizuar në vitin 1970 nga fotografi i huaj, Uliano Lucas.

/NOA.al

Loading...