Studiuesi zbulon alienët në planetin afër Tokës: Banojnë nën sipërfaqe
Transmetuar më 08-09-2020, 20:48

Përkundër asaj që NASA konfirmoi se Mërkuri, planeti më i afërt me Diellin, ka të ngjarë të jetë i pajetë, teoricienët e konspiracionit kanë kërkuar atje vazhdimisht për jetë alienësh.

Duke analizuar imazhet e planetit, i cili ka një atmosferë toksike dhe temperaturë sipërfaqësore prej më shumë se 430 gradë Celsius, një studiues i UFO-ve beson se ai ka gjetur prova të një baze jete.

‘Prova’ vjen në formën e një strukture të dukshme në Mërkur, e cila ka çuar në pretendime se është shtëpia e Alienëve.

Baza e supozuar është rreth pesë kilometra me një derë gjigante e cila shtrihet 1.5 kilometra e gjerë.

Kërkuesi Scott C. Waring bëri këto pretendimet befasuese kur publikoi imazhet teleskopike të Mërkurit.

Për më tepër, Waring tha se alienët nuk mund të jetonin në sipërfaqe, duke deklaruar se dera gjigande çon në një bazë nëntokësore, e cila duhet të jetë një shtëpi e sigurt për jashtëtokësorët.

Ai shkroi në blogun e tij UFO Sightings Daily: Kjo është një strukturë interesante në Mërkur. Ndërtesa është rreth pesë km e gjitha, sipas rregullit të hartës.

"Gjithashtu ka një portë të madhe drejtkëndëshi. Dera është ndoshta për mjetet e transportit, që të hyjnë dhe të dalin”.

"Jeta nuk mund të ekzistonte në sipërfaqen e ekspozuar ndaj hapësirës, nëse nuk do të kishte ndërtesa në sipërfaqe, megjithatë ajo mund të ekzistonte nën tokë, në qytete të ndërtuara për të strehuar dhjetëra mijëra alienë”.

"Kjo derë është e gjatë 1.5 km nga e gjatë 2.5 km."

Ai u shpreh i bindur se kjo është "provë 100 për qind" e jetës në Mërkur.

Sidoqoftë, në të dyja rastet do të dukej se strukturat që Z. Waring ka zbuluar mund të jenë thjesht krate meteoriti, me shikimet që ka të ngjarë të vendosen në një efekt të njohur si pareidolia.

Pareidolia është në thelb aty ku truri mashtron vetë për të parë modele të njohura.