Ndodhin mrekulli! Fëmijës i jepet shpresë, pasi iu gjet dhuruesi i rrallë i palcës së kockave (FOTO)
Transmetuar më 11-10-2020, 13:58

Dhuruesi i palcës së kockave ‘mrekulli’ është gjetur për foshnjën me sëmundje vdekjeprurëse gjenetike vetëm disa ditë pas ditëlindjes së tij të parë.

Një dhurues i palcës kockore është gjetur në atë që konsiderohet “mrekulli”, me shpresë se një foshnje do të shpëtohet nga sëmundja  vdekjeprurëse vetëm disa ditë pas ditëlindjes së tij të parë.

Dhuruesi ‘një në një milion’ është gjetur dhe fëmija do t’i nënshtrohet procedurës muajin tjetër pas një jave me kimioterapi intensive.

Reign Miller-Hardy, (në foto) nga Barry, South Wales, vuante nga një gjendje gjenetike që do të thoshte se ai nuk kishte asnjë shpëtim pa një transplantim urgjent të palcës së kockave.

Kur foshnja u sëmur për herë të parë, familja e tij kishte frikë se ai kishte Covid-19, por doli të ishte diçka edhe më të keqe.

Ai ka kaluar gjashtë javët e fundit në spital në marrjen e kujdesit të specializuar.

Sëmundja e Reign, limfohistiocitoza hemofagocitike (HLH), bën që sistemi imunitar të sulmojë indet dhe organet e shëndetshme duke përfshirë mëlçinë, trurin dhe palcën e kockave, raporton Mirror.

Dhuruesi u gjet pas një fushate të madhe publike nga familja e tij i cili nxiti më shumë njerëz të regjistroheshin në regjistrin e qelizave burimore dhe të dhuronin gjak.

Halla e tij e madhe Lisa Evans, 32 vjeçe, duke folur në emër të familjes, tha se tani bebes i është dhënë një shans prej 75-85 për qind për të mbijetuar.

/NOA.al