Epidemiologu i Suedisë: Nuk ka valë të dytë koronavirusi, sërish nuk bëjmë lockdown
Transmetuar më 18-10-2020, 15:04

Epidemiologu Adners Tegnell që aplikoi strategjinë suedeze për të ndjekur politikën e hapjes totale në kulmin e pandemisë u përball me kritika të forta.

Megjithatë, sot Evropa po përballet me një kërcënim shtimi të infeksioneve në shumë vende, përfshirë Italinë.

Tegnell shpjegoi se kjo situatë nuk po ndodh në Suedi.

“Ne kemi pasur një rritje të infeksioneve, por ajo tashmë po ngadalësohet. Ne shpresojmë që të jemi në gjendje të kontrollojmë valën që kemi dhe jemi të sigurtë që mund ta bëjmë”, tha ai.

Tegnell shpjegoi se pranverën e kaluar, Suedia nuk u imponoi një bllokim qytetarëve të saj, por specifikoi se nuk kemi të bëjmë me një valë të dytë dhe nuk do të mbyllemi sërish.

Adners Tegnell

“Këtu kishte një bllokim virtual, në praktikë shumë suedezë janë mbyllur në shtëpi.

Një nga ndryshimet më të mëdha krahasuar me vendet e tjera evropiane është se në Suedi ne nuk u bllokuam dhe nuk u rihapëm edhe pas ‘bllokimit virtual’, ne mbajtëm të njëjtat masa gjatë gjithë periudhës", tha epidemiologu.