Kënga e re e Demi Lovato “Komandanti i Përgjithshëm” kundër Donald Trump
Transmetuar më 20-10-2020, 09:44

Megjithëse "Komandanti i Përgjithshëm" është një hyrje e guximshme dhe e vlefshme në kanunin e muzikës protestuese të Amerikës, kjo i lejon të gjithë përveç Trumpit.

Demi Lovato performon në skenë në Billboard Music Awards 2020 single-in e saj të ri "Komandant i Përgjithshëm".

Demi Lovato flet drejtpërdrejt me Presidentin Donald Trump, jo për të. Ajo i drejtohet një ndjenje njerëzimi që, siç duket argumenton, shumica prej nesh e ka.

"A ju kanë mësuar ndonjëherë kur keni qenë i ri," vijon rreshti i parë, "Nëse ngatërroheni me gjëra me egoizëm, ato do të prishen?

Është një qasje interesante për një këngë proteste për një person i cili, siç paraqesin Lovato dhe bashkëautorët e saj, "[merr] dhimbje".

Ajo referon shumicën e hiteve më të fundit të fundit të Trump në tekstin e këngëve: minimizimi vdekjeprurës i Covid-19, përshkrimi i protestave të Black Lives Matter si një kryengritje e dhunshme, mungesa e një përgjigje ndaj zjarreve të Kalifornisë, pandemia që zhyt gjithnjë e më shumë amerikanë në varfëri.

Por gjatë gjithë kohës, kënga karakterizon këtë moment të errët ujëmbledhës në historinë e vendit tonë si të jesh ne kundër tij. Më pak se tre javë para ditës së zgjedhjeve, nuk mund të ishte më e qartë se ky inkuadrim është i pasaktë.

Ndërsa kjo zgjedhje jashtëzakonisht e rëndësishme varet nga amerikanët që nuk bëhen të vetëkënaqur për mizorinë e Trump, është po aq e rëndësishme të kujtojmë se ai kurrë nuk ka vepruar vetëm.

Kënga e Lovato paraqet një pamje të një përbindëshi që operon individualisht dhe i pakontrolluar, ndërsa pjesa tjetër e vendit shikon me tmerr. Ndërsa republikanët garojnë për të konfirmuar të emëruarën e tij në Gjykatën e Lartë Amy Coney Barrett në atë që shumë e kanë karakterizuar si një përpjekje për të siguruar që Trump të shpallet fitues i një zgjedhje të kontestuar, kjo lloj ndjenje është e ngushtë – dhe madje naive.

"Nëse do të jetonim në vendin që përshkruan kjo këngë, ish-Prokurori i Përgjithshëm Jeff Session dhe zyrtarë të tjerë të Departamentit të Drejtësisë do të flisnin kundër presidentit publikisht, në vend që të pretendonin se ai ka shprehur kundërshtim pas dyerve të mbyllura".

"Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve do të kishin shpërndarë vazhdimisht informacionin më të saktë dhe të azhurnuar në lidhje me virusin koronavirus në vend që të lejonin administratën e Trump të ndikonte në mesazhe për përfitimet e veta".

"Presidenti do të ishte fajësuar dhjetorin e kaluar, ose edhe më parë. Anëtarët e partisë së tij do të kishin folur gjatë fushatës së tij ndërsa ai tallej me personat me aftësi të kufizuara dhe nxitte urrejtje të motivuar racisht".

"Ata nuk do të kishin heshtur pasi akuza për sulm seksual u vu kundër kandidatit".

/NOA.al