Gjermania ashpërson dënimin për abuzimin seksual të fëmijëve
Transmetuar më 22-10-2020, 08:54

Kabineti i Gjermanisë ka miratuar projekt-legjislacionin që do të lejojë dënim më të ashpër të abuzimit seksual të fëmijëve, apo  edhe posedimin e pornografisë së fëmijëve.

Qeveria inicioi projekt-ligjin në vazhdën e rasteve të spikatura të abuzimit të fëmijëve në Gjermani, që paraqesin një numër të madh të dyshuarish.

Ai përdor termin "dhunë e seksualizuar ndaj fëmijëve" në vend të "abuzimit seksual" aktual dhe ngre dënimin e mundshëm me një deri në 15 vjet burg. Aktualisht, dënimet variojnë nga gjashtë muaj deri në 10 vjet.

Shpërndarja e pornografisë së fëmijëve do të shoqërohet me një dënim prej një deri në 10 vjet, nga diapazoni aktual prej tre muajsh në pesë vjet, dhe në disa raste 15 vjet.

Posedimi dhe prokurimi i materialit do të dënohet me një deri në pesë vjet burg, nga maksimumi aktual prej tre vjetësh.

Dhe në të ardhmen, afati i parashkrimit do të bjerë mbi prodhimin e pornografisë së fëmijëve vetëm kur viktima mbush 30 vjeç.

Legjislacioni gjithashtu kërkon që prodhimi dhe shpërndarja e kukullave seksuale të fëmijëve të dënohen me gjobë ose deri në pesë vjet burg, ndërsa blerja dhe posedimi i kukullave të tilla do të sillte një dënim deri në tre vjet burg.

Ai parashikon kërkesa të veçanta për kualifikim për gjyqtarët që trajtojnë çështjet e abuzimit të fëmijëve.

"Kryerësit nuk kanë frikë nga asgjë tjetër përveç se të zbulohen, kështu që ne duhet të rrisim masivisht presionin në gjurmimin e tyre," tha Ministri i Drejtësisë Christine Lambrecht në një deklaratë".

"Padrejtësia e tmerrshme e këtyre veprimeve duhet gjithashtu të shprehet në fjali."

Legjislacioni kërkon miratimin e parlamentit.

/NOA.al