Çmimi i BE për gazetaren Klodiana Lala, Basha: Dëshmi se krimi bleu…
Transmetuar më 22-10-2020, 11:49

Çmimi i BE për gazetaren Lala, Basha: Dëshmi se krimi bleu votat, faktet janë aty, por drejtësia e kapur nga Rama nuk vepron

Kryetari i PD, Lulzim Basha ka përgëzuar gazetaren Klodiana Lala për çmimin e marrë nga Bashkimi Evropian për shkrimin që zbulon rolin e krimit të organizuar në blerjen e votave.

Basha shkruan në Twitter se, pas tërheqjes së Edi Ramës nga padia ndaj BILD, ky çmim për këtë shkrim është një tjetër dëshmi se krimi elektoral i vitit 2017 ka ndodhur dhe se atë e ka parë dhe e ka pranuar e gjithë bota.

“Pas tërheqjes së Edi Ramës nga padia ndaj BILD, çmimi i Bashkimit Europian për gazetaren Klodiana Lala për investigimin “Përgjimet zbulojnë rolin e krimit të organizuar në blerjen e votive”, është një tjetër dëshmi se krimi elektoral i 2017 ka ndodhur, atë e ka parë dhe e ka pranuar e gjithë bota, faktet janë aty në dosjen 339 dhe 184, por drejtësia e kapur nga Edi Rama nuk vepron.

Duke vlerësuar për investigimin gazetaren Klodiana Lala, BE qartësisht ka dhënë mesazhin që drejtësia të paktën duhet të ngrihet në nivelin e investigimit të gazetares Lala dhe të cojë përpara drejtësisë organizatorët dhe ekzekutorët e krimit elektoral të vitit 2017.

Ndëshkimi i krimit elektoral të vitit 2017 është një nga 15 kushtet për nisjen e bisedimeve të antarësimit midis BE dhe Shqipërisë”, shkruan Basha.