Tërshëra siguron karbohidrate me çlirim të ngadaltë që na japin energji, vitamina B dhe beta glukan.
Angela Dowden i ka kërkuar Helen Bond të vlerësojë një përzgjedhje të gjerë të qullëve
Nëse do të kishte një çmim për mëngjesin më të shëndetshëm, qulli i përulur do të fitonte.
Tërshëra siguron karbohidrate me çlirim të ngadaltë që na japin energji, vitamina B për një sistem nervor të shëndetshëm dhe beta glukan, një lloj fibra që mban nën kontroll nivelet e kolesterolit ‘të keq’.
"Na duhen të paktën 3g beta glukan në ditë për të marrë përfitimet e uljes së kolesterolit", thotë dietologia Helen Bond me bazë në Derbyshire.
‘Një tas me qull i bërë me 50 gr tërshërë [4 tbsp, një pjesë e të rriturve] siguron 1,9 g.’
Një racion i përgatitur me 300ml qumësht gjysëm të skremuar gjithashtu siguron pothuajse një të tretën e proteinave ditore të një të rrituri për riparimin e indeve, plus gjysmën e kalciumit ditor për kockat e forta.
Qull të rinj që pretendojnë përfitime më të mëdha shëndetësore dhe që përmbajnë drithëra të ndryshëm ose tërshëra ‘të pjekura’ po shfaqen në raftet e supermarketeve.
ANGELA DOWDEN i kërkoi Helen Bond të vlerësonte një përzgjedhje; atëherë i vlerësuam.
/NOA.al