Transmetuar më 26-10-2020, 12:03

Tërshëra siguron karbohidrate me çlirim të ngadaltë që na japin energji, vitamina B dhe beta glukan.

Angela Dowden i ka kërkuar Helen Bond të vlerësojë një përzgjedhje të gjerë të qullëve

Nëse do të kishte një çmim për mëngjesin më të shëndetshëm, qulli i përulur do të fitonte.

Tërshëra siguron karbohidrate me çlirim të ngadaltë që na japin energji, vitamina B për një sistem nervor të shëndetshëm dhe beta glukan, një lloj fibra që mban nën kontroll nivelet e kolesterolit ‘të keq’.

"Na duhen të paktën 3g beta glukan në ditë për të marrë përfitimet e uljes së kolesterolit", thotë dietologia Helen Bond me bazë në Derbyshire.

‘Një tas me qull i bërë me 50 gr tërshërë [4 tbsp, një pjesë e të rriturve] siguron 1,9 g.’

Një racion i përgatitur me 300ml qumësht gjysëm të skremuar gjithashtu siguron pothuajse një të tretën e proteinave ditore të një të rrituri për riparimin e indeve, plus gjysmën e kalciumit ditor për kockat e forta.

Qull të rinj që pretendojnë përfitime më të mëdha shëndetësore dhe që përmbajnë drithëra të ndryshëm ose tërshëra ‘të pjekura’ po shfaqen në raftet e supermarketeve.

ANGELA DOWDEN i kërkoi Helen Bond të vlerësonte një përzgjedhje; atëherë i vlerësuam.

/NOA.al