Kategoritë që përfitojnë/ Greqia zgjat afatin dhe ashpërson masat kufizuese me Shqipërinë, rregulla strikte për udhëtarët
Transmetuar më 09-11-2020, 16:33

Qeveria greke ka ri shtyrë masat kufizuese me Shqipërinë, Maqedoninë e Veriut,Turqinë dhe Kosovën.

Sipas njoftimit të qeverisë greke, deri më datën 30 mbetet në fuqi memorandumi që lejon kalimin në kufi vetëm personat me leje qëndrimi në Greqi, ata që janë shtetas grekë, shoferët e  kamionëve të transportit, diplomatët, ambulancat, mjetet e EULEX, si dhe punonjësit sezonalë që hyjnë në vend për të punësuar në sektorin e bujqësisë.

Ndalohet hyrja në Greqi për qëllime turistike.

Të gjithë qytetarët që hyjnë në Greqi duhet të kenë një test negativ Covid-19, të bërë jo më shpejtë se 72 orë nga hyrja në vend,të kenë të plotësuar formularin pfl jo më vonë se 24 orë nga hyrja në vend.

Të gjithë udhëtarët nga këto vende do të duhet të qëndrojnë në karantinë për 7 ditë në banesat e tyre.

Tashmë edhe për të udhëtuar drejt këtyre vendeve, do të duhet plotësuar formulari pfl.

Po ashtu, masa kufizuese janë vendos edhe për furgonat në të cilat nuk mund të udhëtojnë më shumë se 2 persona, veç shoferit dhe me detyrimin e mbajtjes se maskës, si dhe autoveturat, në të cilat nuk mund të udhëtojnë më shumë se 1 person veç shoferit.

Përjashtim bëjnë rastet që udhëtarët janë të afërm të brezit të parë (familjarë).

Çdo rast i shkeljes së këtyre rregullave,do të gjobitet me 300 euro për çdo person, ndërsa bizneset  me 500 euro.

Sipas qarkores së dërguar në pikat kufitare të vendit, edhe shoferët e kamionëve duhet të udhëtojnë të vetëm në kabinë.

/NOA.al